top of page

Alt Yapı İnşaatları

Beton Boru

Beton Boru Kanalizasyon İmalat ve Montajı

HDPE PE 100 Boru

HDPE Temiz su imalatları

Beton Boru İmalatı

Beton Boru İmalat ve Montajı

HDPE Koruge Kanalizasyon borusu

Koruge Boru Montajı

Beton Boru Montajı

Pissu ve Yağmur suyu beton boru montajı

CTP Boru Montajı

CTP İçme suyu, Atıksu boru montajları

Duktil Boru

Duktil Boru montajı

Alt Yapı Proje Hizmetleri

Kanalizasyon,İçmesuyu ve Yağmursuyu Projeleri

Alt Yapı İnşaatları

KANALİZASYON , İÇMESUYU , YAĞMURSUYU PROJE İŞLERİ

HMG İnşaat Group , Kanalizasyon , İçmesuyu isale ve şebeke , Yağmur suyu Projelerini Atp1.2 to AutoCad, PissuCad programları ile cazibeli hat ,basınçlı hat  Şebeke , Hidrolik hesap, Boykesit , Projelendirme , Keşif , Maliyet hesapları iller bankası ,Belediyeler ve İl özel idareleri Kanalizasyon şebekeleri için kabul ettiği prensiplere göre tüm hesap ve projelendirilmeleri yapılır.

Şebeke Hesap Tabloları, 5000 lik genel durum planı, Profil çizimi ,Detaylı kazı metrajı, Metraj tabloları , Metraj icmal tabloları , Bilgi transferi ve çizimler HMG Proje ekibi tarafından hazırlanmaktadır.

İçme suyu isale ve şebeke hatları projelendirilmesi 2 metod'da yapılmaktadır. 1- İller bankası Ölü nokta metodu 2- Newton Gradyan Metodu HMG İnşaat group Proje ekibi EPANET 2.0 ve Excel programları ile İller bankası metoduna göre şebeke hatları hesaplarını yapmaktadır.

ŞYağmur suyu şebeke tasarımı YasuCAD ve AutoCAD Programları ile HMG Group projelendirir Şebeke Hesap Tabloları, 5000 lik genel durum planı, Profil çizimi ,Detaylı kazı metrajı, Metraj tabloları , Metraj icmal tabloları , Bilgi transferi ve çizimler HMG Proje ekibi tarafından hazırlanmaktadır.

 

 

 

BETON BORU MONTAJ VE İNŞAAT İŞLERİ

HMG İnşaat Group , Beton boru imalatı ve montaj işlerini taahhüt etmektedir. Beton boru fabrikalarında imalatı yapılan Entegre contalı Taban elemanları , Beton bilezik parçaları , Konik elemanlar , Boyun bilezik elemanı ve Döküm kapaklardan oluşan baca elemanları, Beton borular ile işin ehli ekiplerimizce , iller bankası kurallarına göre açılmış kazı alanlarına , Yastıklama ve gömlekleme yaparak montaj işini yapmaktadırlar.

Pissu hatları, Yağmur suyu hatlarında kullanılan beton borular son zamanlarda yerlerini Hdpe Koruge borulara bırakmışlardır. Koruge boru montajlarıda Kaynaklı , Manşonlu şeklinde Beton baca elemanlarına yine iller bankası sistemine göre döşenerek kanal dolguları yapılır.

Dolgudan önce mutlaka yerine döşenmiş olan boru hatları hidrolik test'te tabi tutularak proje Q *1,5 bar basınç verilerek test edilirler.

Yağmur suyu hatları Şut imalatları Playwood kalıplar ile yerinmde dökme Kalıp , Demir , Beton imalatları yapılır.

CTP BORU MONTAJI

HMG İnşaat Group ,CTP Boru montajlarını Kalifiye ekipleri ile  montajını yapmaktadır.CTP borular SN 2500, 5000 ve 10000 N/m2 katılık kategorilerinde imal edilir ve yüke bağlı olarak alternatif döşeme türleri sunar (canlı yük, dolgu yükü vs.). genel olarak yataklama materyalinin, ilk dolgu için kullanılan materyal ile aynı olması tercih edilir.h = D/2 (maks.300 mm), b= D/4 (min. 150 mm).

Yeraltına döşenen CTP boruların başlangıç deformasyon limiti, basınçlı borular DN≥300 mm için % 3 ve yer çekimi boruları DN≥300 mm için % 6’dır.Boru döşemeden ve dolgusunu yapmadan önce suyun giderilmesi her zaman iyi bir uygulamadır. Kuyu noktaları, derin kuyular, jeotekstil, delikli drenajlar ya da yeterli kalınlıktaki taş battaniyeler, hendeklerdeki suyun giderilmesi ve kontrolü için kullanılır. Yeraltı suyu, her zaman kesim seviyesinin altında olmalı, bu şekilde kaplamadan taşkınlar ya da açıktaki hendek duvarlarından taşması önlenmelidir. Toprak desteğinin kaybını önlemek, yerindeki materyallerde boşluk oluşması ve ince malzemelerin yok olmasının azaltmak için suyun giderilmesi yöntemleri kullanılmalıdır. Uygun şekilde seviyelendirilen materyaller, drenaj kuyuları ya da diğer kuyulara akar suyu yönlendirmek üzere temel katmanlar için kullanılmalıdır. Çimentonun donması ve yüzey kuvvetlerinin daha fazla ortada kalmaması için katmanlar arasında yeterli zaman olmasını sağlayacak şekilde aşamalı olarak beton dökülmelidir.

 

DUKTİL BORU MONTAJI

HDPE BORU MONTAJI

HMG İnşaat Group ,HDPE PE 100 İçme suyu Boru imalatlarını yapım kurallarına göre montaj etmektedir.Ekskavatörler ile açılmış olan kanal içine PE borular döşeme kuralları ATV-A 127 ve EN 805 standartlarında belirtilmiştir. Borular kanal dışında kaynatıldıktan sonra kanal içerisine indirilebilir. Burada kanal kazısının dar tutulması önemlidir. 

HDPE Boru montajında bazı önemli kurallara dikkat edilir.Borular hiçbir suretle ezilmemelidir.Nakliye veya stoklama sırasında hasara uğramış olan (sivri uçlu araçlar veya taş benzeri materyallerle zedelenmiş) boruların kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır.Kanal içerisinde yeraltı suyu veya yağmur suyu birikintisi kesinlikle olmamalıdır. (Kanalda su birikintisi varsa, pompa yardımı ile su boşaltılmalıdır.Yapışık olmayan kum, çakıl, karışık taneli karma kum ve çakıl, kanal dolgu malzemesi olarak kullanıma uygundur.Kanal derinliği asgari olarak 70-80 cm olmalıdır.Kazı toprağı dolguya elverişli ise, yataklamaya gerek kalmadan boru doğrudan kanal tabanına yatırılabilir. Kazı toprağı dolguya elverişli değil ise (taşlı, sulu vs) kanal derinliği arttırılmalı ve kuru dolgu malzemesi ile (Ör: kum) yataklama yapılmalıdır.Yapılacak yataklama kalınlığı minimum A1 = 100 mm + 1/10 DN olmalıdır. Yataklama malzemesi üzerinden hafif çalışan bir kompaktör yardımı ile % 95 mukavemet sağlanıncaya kadar sıkıştırılmalıdır.Boru yan dolguları A2, 30 cm kalınlıkta dökülerek hafif kompaktör ile yine % 92 - 95 oranında sıkıştırılmalıdır. Bu işlem her 30 cm'de bir boru üzerini 30 cm geçene kadar devam ettirilmelidir.

HMG İnşaat Group Temiz ve atık su hatlarında gerek korozyon direnci, gerek esneme kabiliyeti yönünden duktil borular tercih edilmektedir. Duktil boruların piyasada en yaygın olarak kullanılan şekli K9 sınıfı, Tyton uçlu, içi çimento kaplı, dışı çinko üstüne bitüm kaplı olanıdır. Duktil borular, su darbesine (koç darbesi) ve yer hareketlerine karşı koyabilme özelliğine sahip olan bir üründür. Ayrıca bu borular çelik gibi esneyebilmesinin (sünek) ve pik gibi yüksek mukavemetli olmasının yanı sıra muflu ve lastik contalı montaj yapılması sebebiyle alt yapı inşaatlarında uzun ömürlü ve sağlıklı hizmet verirler. Kısacası duktil boru ve ek parçalar (fittings) kullanmak daha sağlam, daha uzun ömürlü, işletme giderleri bakımından uzun vadede daha ucuz ve en önemlisi içme suyu abonelerine kesintisiz hizmet verebilme imkanı sağlamaktadır.Duktil borular muflu, flanşlı veya VJ (Viking-Johnson) bağlantılı olabilirler. Tyton da denilen muflu bağlantı en yaygın olanıdır.ISO 2531, EN545, EN598 Boru Fitins standartlarında malzeme kullanılmaktadır.

İnşaat Group

HMG

bottom of page