top of page

atpprocad

ATP3.3PROCAD 

DENİZSUYU ARITMA TASARIM PROGRAMI

Alt versiyonlar

ATP 3.3 pro VR 2019

2019

ATP 3.3  VR 2014

2014

Apps-Pdf-icon.jpg

Atp3.3 PROCAD Denizsuyu Arıtma Tasarım Programı , Tasarım , Keşif ve Maliyeti ile ilgili tüm hesap ve planlama ihtiyaçları için zaman kazandıran entegre bir çözümdür. Pratik kullanım, otomatik hesaplama AutoCAD Otomatik çizim sayesinde planlama zamanınızı en verimli şekilde kullanmanızı sağlar. Atp3.3 PRO ile Atp3.3 PROCAD versiyonlarının arasındaki fark AutoCAD'e otomatik çizim ve Statik - Betonarme hesap modülünün CAD versiyonlarında bulunmasıdır. 

ATP3_edited.jpg

Atp 3.3 to AutoCAD Pratik Bilgi Girişi;

Hamsu Giriş Değerleri:

Kullanıcıdan istenen Permeatte Arıtılmış su Q  m³/Gün değeri ile hamsu Kimyasal ve Fiziksel özelliklerini girmesidir.

Ayrıca Merkez Bankası Bağlantısı ile güncel Döviz güncellemesi yapabilir.

Tasarım Hesap Kabulleri:

Hamsu Giriş Değerlerinin  belirtilmesinden  sonra Tasarımını   yapmış   olduğunuz   tesise   ait   bazı kabullerin yapılması gereklidir.

Bu kabuller sırasında program yapmış olduğunuz kabullerin  uygun  olup  olmadığını  "  uygun"  veya "uygun    değil"    ibareleri    ile    kullanıcının    en ekonomik kesitlere ulaşmasını sağlıyacaktır.

Atp 3.3 proCAD; PROSES : Denizsuyu arıtma tesisi program yapısını şu şekilde özetleyebiliriz,GE Hesap yöntemine göre yapılan program'da öncelikle, Deniz'den su alma yapısı intek pipo ve borulama hesap ve çizimleri, Giriş yapısı ve pompa hesapları, ön filtrasyon ve hamsu tankı , proses binası UF Filtre ve Tank hesapları (Batık,Basınçlı) ,UF Backwash ,Cartridge filter, CIP , RO Membran hesapları ,RO Turbocharger, REMI Tank,RO Break,Pompa hesapları,RO Flash , CO2 Üretim, Kireç Üretim Tesisi , Temizsu Tankları, Dağıtım yapıları, Kimya Binası , Klor Binası, Çökeltme tankı, Hamsu tank ısı kazan dairesi, Pompa binası, Statik- Betonarme ve Çelik yapı hesapları , AutoCAD çizim olarak özetleyebiliriz

Atp3.3PROCAD Veri giriş ; Kullanıcıdan öncelikle deniz hamsu fiziksel ve kimyasal parametrelerin girilmesi istenir.Hamsu permeatte Q Debisi giriş, bu bölümde 2 seçenek sunulur kullanıcı veya program hesaplasın , Sonra bazı kabullerin yapılması gereklidir. Bu kabullerde program kullanıcıyı yönlendirir uygun veya uygun değil şeklinde , bu kabuller;

- İntek/pipo ızgara tipi ve ölçüleri

- İntek boru blok kabulleri

- Hamsu filtrasyon tip seçimi

- UF Membran tipi seçimi

- RO Membran tip seçimi

- RO Cartridge filter marka seçimi

- RO Turbocharger tercihleri

- CIP Tank kabulleri

- Cao Kireç ünite tercihi

- Klor ünitesi seçimi Elektrolit/Tank

- CO2 Karbondioksit ünite seçimi

- Mekanik ekipman tipi ve marka seçimi

- Proses binası Çelik hesap tercihleri

- Statik Betonarme kabulleri

- Boyutlandırma Tercihi

DENİZ HAMSU UF-RO FİZİKSEL KİMYASAL PARA
PROJE_AÇ.jpg
İLLER_BANK_METOD.jpg
SU_ALMA_BORU_HATTI_BOYKESİT.jpg

ATP3.3proCAD En önemli modülü tesise deniz'den su alma hattı tasarım hesap ve modelleme kısmıdır. Kullanıcıdan basit bazı kabullerin yapılması istendikten sonra , Su alma ( Pipo ) yapısı tasarımı, Pipo ızgara tasarımı, Boru Çap ve cins hesapları , Batırma blokları tasarım hesapları ve miktarı, klor dozaj boru hesabı, menhol hesapları , Su giriş yapısı binası hesapları , terfi pompa hesapları ve çizimleri program tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Bu bölümde kullanıcı program tarafından istenen bazı kabulleri yapması yeterli olacaktır.

Denizden su alma bölümü Denizsuyu arıtma tesisleri içinde en önemli olan kısımdır.İyi hesaplanması ve projelendirilmesi gerekmektedir.

Tüm hesaplamalar GE hesap ve yöntemlerine göre yapılmıştır.

İNTEK PİPO ÖLÇÜ 2.jpg
PİPO_IZGARA.jpg
SU ALMA YAPISI HESAPLARI.jpg
BORU KALDIRMA BLOK HESAPLARI.jpg

HAMSU TANKI VE ÖN FİLTRASYON ; ATP3.3PROCAD Programı deniz suyu arıtma tesisi tasarımın'da önemli bölümlerinden olan hamsu tankı ve ön filtrasyon binası tasarımlarını detaylı olarak yapmaktadır. Bu bölümde kullanıcıdan istenen filtre tip ve marka seçimidir.

HAMSU TANKI.jpg
BASINÇLI FİLTRE MARKA SEÇİMİ.jpg

UF MEMBRAN ; ATP3.3PROCAD Programı UF Ultra Filtrasyon sistem hesap ve modellemesini otomatik olarak yapmaktadır. Bu bölümde kullanıcıdan bazı kabullerin yapılması istenmektedir. Bu tercihler UF Memran tip tercihi Batık-Basınçlı , UF Marka tercihi , vs gibi tercihler yapıldıktan sonra seçilen UF Tipine göre miktar, yerleşim, kapasite değerleri otomatik olarak belirlenir.

UF MEMRAN TİPİNİ ANA SAYFADAN DEĞİŞTİRME

ATP3.3PROCAD Programı UF Membran modülü ile UF membran seçimi yapıldıktan sonra , yapılan seçime göre BATIK TİP veya HARİCİ BASINÇLI TÜP TİP membran sistemine göre projelendirmeyi otomatik olarak yapmaktadır.

Batık tip membran sisteminde UF Havuzu , su depolama, CIP , pompa kapasite ve cinsleri otomatik olarak belirlenir.Plan'da yerleşimleri yapılır.

Harici Tip Membran sisteminde Membran kapasite ve adetleri CIP sistemi ve pompa kapasite ve miktarları ile genel yerleşim planları otomatik olarak yapılmaktadır.

UF MEMBRAN HESAP3.jpg
UF_MEMBRAN_BATIK_TİP_MEMRAN_MARKA.jpg
UF HARİCİ TİP MEMBRAN MARKA.jpg
BASINÇLI_MEMRAN_3.jpg

RO REVERSE OSMOSİS MEMBRAN SİSTEMİ ; RO Membran GE proses hesaplamaları sonucun'da tip kapasite ve boyutları otomatik belirlenir. RO Hesaplamalarında RO Cartridge Filter seçimi , RO Turbocharger tercihleri , Basınçlı pompalar , CIP tip'leri belirlenir. Kullanıcıdan bu bölümde'de bazı tercihleri yapması istenir.

RO MEMBRAN TİPİNİ ANA SAYFADAN DEĞİŞTİRM

RO Reverse Osmosis membranları ATP3.3PROCAD programın'ca tasarım ve hesaplamaları GE Proses hesap sistemine göre yapılır.

Bu bölümde kullanıcıdan RO Membran tip ve marka seçimi yapması istenir.

RO Tasarımında ayrıca sistemi besleyen pompa , turbochanger , cip , RO Break , RO Flash tank tasarım ve çizimleri yapılmaktadır.

RO Reverse Osmosis ( Ters Osmoz ) Kısaca deniz suyunu, içme suyuna dönüştüren ters osmoz sistemi tamamen doğal bir yöntemdir. Suyun az yoğun ortamdan, çok yoğun ortama emilme sürecine Osmoz adı verilir. Ters osmoz ise bu süreci basınçla tersine döndürür ve temiz suyu elde etmenizi sağlar.

t1.png
ters_ozmoz_nedir-LTF_Su_Aritma_Cihazlari
RO MEMBRAN HESAP.jpg
RO_CARTRIDGE_FİLTER_MARKA.jpg
CARTRİDGE_FİLTER_HESAP.jpg
türkmen7.png

ATP3.3PROCAD Programı UF , RO Sistemleri dışında bulunan ünite tasarımlarını GE Proses sistemine göre projelendirir, Ayrıca sistem yardımcı üniteleri'de Klor, Kimya , Kireç, CO2, Kazan Dairesi, Pompa Binası, Çökeltme tankı, Borulama , Elektrik ve Enstrumantasyon , Proses Binası Çelik konstruksiyon hesaplamaları , Statik-Betonarme hesapları, Vana odaları , REMI Tankları Klor binası hesapları yapılarak projelendirilir. Keşif ve maliyetleri otomatik olarak çıkarılır.

REMİ_TANK_HESAP.jpg
PROSES_BİNA4.jpg
PROSES_BİNASI_TEMEL_KABULLERİ.jpg
ELOKTROLİT_KLORLAMA.jpg

PROSES BİNASI; ATP3.3PROCAD Programı ile yapılan UF, RO , Pompa , Filtre hesap ve seçimlerine göre proses binasını otomatik olarak projelendirir ve boyulandırır.

Bu hesaplamalar Proses binası Temel hesap ve çizimleri , Çelik konstruksiyon hesap ve çizimleri ile borulama , elektrik enstrumantasyon hesap ve çizimlerini kapsar.

Ayrıca program otomatik olarak tüm ekipmanları proses binası içindeki yerleşim düzenini planlar.

Dinamik ve kullanıcı dostu ATP3.3PROCAD Programı ile rahatlıkla Denizsuyu arıtma tesisi hesap , modelleme ve keşfini çıkartabilirsiniz.

İCMAL ; ATP3.3PROCAD Programı ile Deniz Suyu Arıtma Tesisi İcmal; Bir tarafta Keşif , Diğer tarafta Maliyetleriniz.. Hem TL rakkamına göre Hem $ Bazında , Ne kadar kar edebileceğiniz veya ne kadar fazlalaştırıp eksiltebileceğiniz anında karşınızda.

İCMAL.jpg

PROSES HESAPLARI ; 

Atp3.3PROCAD Programı Tasarım hesaplamaları GE co. Dünya firmasının Proses hesaplamarına göre tasarımı yapmaktadır. 

Sistem hesaplamaları UF Filtreleri,  RO Reverse Osmoss ,Reminalizasyon Tank ,CO2 ve Kireç sistemine göre yapılarak üniteler boyutlandırılmıştır.

Hesaplar içinde ayrıca denizden su alma boru kesit hesapları ve su alma yapısı hesaplarıda bulunmaktadır.

BOYUTLAR ; ATP3.3PROCAD Boyutlar sayfasında tüm tesise ait boyutları EN , BOY , YÜKSEKLİK ve MİKTAR Belirterek çıkarmaktadır.

GRAFİK ; ATP3.3 procad Grafikler bölümünde işe ait İş programı , Maliyet ve Keşif Grafiklerini çıkarmaktadır. Kullanıcı isteğine göre bu grafiklerden herhangi birini ANASAYFA'ya getirme imkanına sahiptir.

Atp3.3PROCAD Maliyetler ;

İnşaat Malzeme Maliyetleri;

ATP 3.3 Proses hesaplamaları 

sonucunda   boyutları belli olan ünitelerin Kaba inşaat Hafriyat+ Kalıp + Demir +  Beton  Miktarlarını  otomatik  olarak tespit eder ve

 güncel malzeme  fiyatları ile  fiyatlandırır. Aynı  şekilde İnce    inşaat    malzeme    metrajıda    otomatik    olarak yapılarak güncel malzeme fiyatları ile fiyatlandırılır.

Kullanıcıdan  istenen  güncel  malzeme  fiyatlarını  ilgili kısma girmesidir.

Ana sayfada girilen Atıksu Değerleri neticeside ne kadar çimento,ne 

kadar demir ve  ne kadar fayans ile 

sızdırmazlık bandı kullanacağınızı anında    görme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

KEŞİF.jpg
GENEL DURUM.jpg
MEKANİK EKİPMAN SEÇİMİNİ DEĞİŞTİRME.jpg
MEKANİK_HESAPLAR.jpg
EKİPMANLAR.jpg
ÇELİK HESAP KABULLERİ.jpg

AUTOCAD OTOMATİK ÇİZİM ; ATP3.3 proCAD programı AutoCAD'e otomatik çizim modülü bulunmaktadır. Bu modül sayesin'de tasarımını yapmış olduğunuz tesis'de bulunan tüm ünitelerin AutoCAD ortamın'da ölçekli Kesit ve Plan çizimlerini yaptırabilirsiniz. AutoCAD'e otomatik çizim sistemi şu şekilde çalışmaktadır. Proses hesapları sonucun'da ünitelere ait boyutlar AutoCAD çizim bölümüne aktarılmaktadır. 

autocad1B.png

Boyutlar bölümünden aktarılan ünitelere ait En, Boy, Yükseklik, Çap, Adet, ölçülerine göre AutoCAD otomatik çizim bölümün'de AutoCAD'e çizdir sütunun'da bulunan hangi üniteyi çizdirmek istiyorsanız onun hizasındaki ÇİZDİR Butonunu tıkladığınız'da aşağıdaki form karşınıza gelecektir.

autocad2B.png

Karşınıza gelen form'da AutoCAD'e ÇİZDİR Butonu tıklanırsa kısa süreli bekleme sonucun'da bilgisayarınız'da daha önceden yüklü olan AutoCAD sayfasının açıldığını vede üniteye ait Kesit ve Plan çiziminin yapıldığını göreceksiniz. Bu çizimler gerçek ölçülere göre yani ölçekli yapılmaktadır.

Ancak AutoCAD çizimlerinin düzgün yapılabilmesi için " Fiyatlar /Bilgisayarınıza program yükleme" bölümünde açıklandığı gibi bilgisayarınızda yüklü olan AutoCAD versiyonunun programa tanıtılması gereklidir.Bu işlem yapılmadıysa program hata verecektir.

autocad3.png
ATP3.3 DWG.png

STATİK - BETONARME BÖLÜMÜ ; ATP3.3 proCAD versiyonu'nun diğer önemli özelliklerinden biri olan Statik-Betonarme bölümü, Tasarımını yapmış olduğunuz tesis'de bulunan tüm ünite ve binaların otomatik olarak Statik Betonarme hesaplarının yapılıp bunların rapor olarak çıktı alınmasıdır.Bunun için ANASAYFA'da üst şerit'te bulunan STATİK Butonu tık'lanır.

BETONARME_HESAP_KABULLERİ.jpg

Anasayfa Statik butonu tıklandığın'da yandaki form karşınıza gelecektir. Statik - Betonarme hesapları bölümü ayrı bir modül olduğu için program bu modülün yerini otomatik olarak bulacaktır. Form'da Statik-Betonarme sayfasına git butonu tık'lanırsa aşağıdaki Statik-Betonarme anasayfası karşımıza gelecektir.

Bu sayfa'da Statik - Betonarme hesapları için gerekli olan bazı donelerin programa kullanıcı tarafın'dan girilmesi istenmektedir.örneğin; zemin emniyet gerilmesi , yatak katsayısı , deprem bölgesi gibi değerler programa girildikten sonra anasayfa alt bölümde bulunan ünitelerin üstüne tıklandığın'da Betonarme hesap bölümü karşımıza gelir.

ÇELİK HESAP KABULLERİ.jpg
PROSES_BİNASI_TEMEL_KABULLERİ.jpg
ÇELŞK ÇATI HESAPLARI.jpg
ÇELİK BİNA HESAP.jpg
ÇELİK ÇATI KABULLERİ.jpg
statik7.png
statik9.png
bottom of page